1 juni 2023 was de LKSR bij Meeters in Uden

Verslag Landelijke Kenniskring Social Return (LKSR)

Op 1 juni 2023 vond de 27e editie van de LKSR plaats in Uden. Deze was georganiseerd door de Arbeidsmarktregio Noordoost-Brabant en Interpactum. Op deze dag kwamen ruim 100 SROI specialisten samen, afkomstig vanuit verschillende partijen die werken op lokaal, provinciaal en landelijk niveau.

De dag begon om 9:30 uur met een informele inloop, waarbij de deelnemers elkaar konden ontmoeten en werden verwelkomd met een drankje.

Om 10:00 uur opende Joyce de Vaan, Guus Weitzel en Hélène Peters het evenement. Vervolgens nam Marius Tielemans (Wethouder Werk, Mobiliteit en Infrastructuur/aandachtswethouder Social Return – Gemeente Berheze) het woord, waarbij hij sprak over de arbeidsmarktregio Noordoost-Brabant én de ambitie om hiermee de meest inclusieve arbeidsmarktregio van Nederland te worden. Daarnaast presenteerde Maarten Gielen informatie over Social Return in de arbeidsmarktregio.

Om 10.30 presenteerde keynotespreker Amber Kersten haar wetenschappelijk onderzoek. Tijdens deze presentatie deelde zij de resultaten van haar onderzoek, dat zich richt op succesvolle praktijken en beleid van inclusieve werkgevers en wat de effecten hiervan zijn op het duurzaam aannemen en in dienst houden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Na een korte pauze volgde de eerste workshopronde waarin deelnemers konden kiezen uit drie verschillende workshops: “Wat maakt de inclusieve/sociale werkgever?”, “Innovatieve bouwplaats” of “City Deal Impact Ondernemen”.

Tijdens de lunchpauze van 12:30 tot 13:30 uur kregen de deelnemers de mogelijkheid om een VR-bril uit te proberen. De vertoonde VR-films gaven een beeld van de manier waarop werkzoekenden een eerste reëel beeld van een branche/werksoort krijgen.

Na de lunchpauze konden de deelnemers weer kiezen uit twee leerzame workshops: “Werken na of met kanker, longcovid of NAH” of “Aanbestedingsrecht Amsterdam”.

De kenniskring werd afgesloten met een plenaire sessie van 14:45 tot 15:45 uur. Hierna volgde een informele borrel waarbij de deelnemers de gelegenheid hadden om verder te netwerken en ervaringen uit te wisselen met collega-professionals.

 

×

Hoi!

Klik op onderstaand contact om te chatten.

× WhatsApp