Een halfjaar dat meer waard was dan drie jaar collegebanken – stage bij InterPactum

Gepubliceerd op 27 januari 2023

Een halfjaar dat meer waard was dan drie jaar collegebanken

Met de jaren lijkt de tijd steeds sneller te gaan. Weken voelen als dagen en dagen voelen als uren. En deze vergelijking gaat zeker op voor mijn tijd bij InterPactum. Het was eind mei 2021 toen ik voor het eerst in aanraking kwam met InterPactum. Ezra (Hendriks) kwam samen met een collega een praatje houden op de Career Day van de Radboud Universiteit. Ik als student Politicologie had mijzelf daar voor aangemeld met het idee gewoon eens te kijken wat er zoal mogelijk is in de toekomst. Het was een sterk praatje en ik verliet de zaal met een goed gevoel. Geheel toevallig had ik mij die dag ook aangemeld voor de netwerksessie met InterPactum. De netwerksessie voelde als een warm bad en ik werd er heel enthousiast van. Aangezien ik nog een aantal jaren opleiding te gaan had was het niet mogelijk voor mij om direct aan de slag te gaan bij InterPactum, maar binnen mijn studie had ik wel de ruimte voor het volgen van een stage. Ezra was hier meteen enthousiast over.

En zo geschiedde. Nog voor ik in september officieel startte als stagiair had ik al een borrel en BBQ met mijn nieuwe collega’s achter de rug. En toen ik in september daadwerkelijk naar binnen liep op het splinternieuwe kantoor was ik niet ‘de stagiair’ maar meteen onderdeel van een hecht team aan gedreven mensen die ik vanaf dat moment meteen zag als collega’s. De keuze voor een stage was puur gekozen voor mijn eigen oriëntatie en ervaring richting de toekomst. En in dat opzicht is het meer dan geslaagd!

Een halfjaar lang heb ik mogen meekijken binnen de adviseurswereld in het sociaal domein. Een hele waardevolle ervaring waar je in korte tijd veel te weten komt over het adviseurschap. Maar nog waardevoller dan dit waren de kennis en ervaring van al mijn collega’s. Een gezelschap van verschillende leeftijden en visies en van iedereen heel veel te leren. Nou had ik het geluk mijn stage precies in het 10-jarig jubileum van InterPactum te volgen. Naast de gebruikelijke borrels leverde mij dat ook nog een onvergetelijk team-uitje naar Parijs op!

Nu is het voor mij tijd om weer terug te keren naar de collegebanken. Maar wel met een rugzak gevuld met ervaringen, kennis, een heel warm netwerk en een beter idee waar ik mijzelf in de toekomst actief zie. Ik verlaat het adviseurschap niet helemaal; naast het schrijven van mijn scriptie start ik met een bestuursjaar. Ongetwijfeld zullen de ervaringen van afgelopen halfjaar mij daar bij helpen. Dat pakt niemand mij af!

Tot ziens!

Bjorn Diepeveen

Leuke stage? InterPactum!

Bij InterPactum hebben we vaak een stagiair. Maar die noemen we geen stagiair: je wordt onderdeel van het team, een Interpactiaan. Je bent  tijdens je stage dan ook een collega adviseur, ongeacht aan welke opdracht je werkt. Gaaf toch! Je leert ontzettend veel, in een professionele én gezellige omgeving. Daarnaast zijn er bij InterPactum altijd genoeg extra activiteiten te doen, net wat je leuk vindt. Hoe je de stage invult is dan ook helemaal aan jou.

Ben je toevallig op zoek naar een stage, en lijkt je dit leuk bij ons? Neem dan contact met ons op!

×

Hoi!

Klik op onderstaand contact om te chatten.

× WhatsApp