Nu het door de omstandigheden niet verstandig is om een fysieke Landelijke Kenniskring Social Return te organiseren, pakken we het dit jaar anders aan. Zoals gezegd, een Social week. Van 2 tot 5 november iedere dag een webinar. We zullen ons richten op vanzelfsprekend Social Return, maar ook sociaal ondernemen en sociaal inkopen komen aan bod.

Hieronder zien jullie de verschillende webinars en een link om je per webinar apart in te schrijven. Daarnaast in de bijlage een kort overzicht van de geplande webinars.

Aan jullie wel de vraag om alleen in te schrijven als je echt verwacht te gaan kijken en deel te nemen. We hebben namelijk een maximum gesteld aan het aantal deelnemers om het overzichtelijk te houden en willen iedereen de kans geven bij de webinars aanwezig te zijn.

 

Maandag 2 november | 14u – 16u 
Welke invloed heeft corona op het Social Return-beleid en -uitvoering in de Nederlandse gemeenten?
Gemeente Amsterdam, Bureau Social Return en InterPactum 
Max. 75 inschrijvingen

Met een enquete halen we onder de leden van de Landelijke Kenniskring op wat er op dit moment leeft in Social Return-land. We presenteren de uitkomsten van de enquête en zullen samen in gesprek gaan over de ontwikkelingen.

Inschrijven kan via de volgende link:
https://forms.gle/ZYpGFyqe4RGneaUn6

 

Dinsdag 3 november | 14u – 15.30u 
Sociaal (impact) ondernemen & Social Return; een gouden combi?
Gemeente Apeldoorn en ROZ Groep
Max. 50 inschrijvingen 

In deze webinar nemen Alan Wemmenhove van de gemeente Apeldoorn en Ilse van den Brand van de ROZ Groep jullie mee in de wereld van sociaal (impact) ondernemen in relatie tot Social Return. Daarnaast vertelt Alan welke rol Apeldoorn gaat spelen op het gebied van sociaal ondernemen in de G40. Ilse zal jullie alles vertellen over de ontwikkeling van Impact Oost.

Inschrijven kan via de volgende link:
https://forms.gle/82ZKULrxeQrHLS3aA


Woensdag 4 november | 14u – 15.30u
Ontwikkelingen Sociaal ondernemerschap, de BVm & de Code Sociale Ondernemingen
Social Enterprise NL & De Code Sociale Ondernemingen
Max. 50 inschrijvingen

Social Enterprise NL en de Code Sociale Ondernemingen vertellen jullie in deze webinar van alles over de ontwikkelingen op het gebied van sociaal ondernemerschap, de code sociale ondernemingen en de aankomende BVm. Wat is de BVm? En alvast een vraag aan jullie, kan de BVm van invloed zijn op Social Return?

Inschrijven kan via de volgende link:
https://forms.gle/uLzvoC8xpVDvh3o77

 

Donderdag 5 november | 14u – 15.30u
Rapport Rekenkamer WSP Rijnmond; ‘Van goed naar beter’
WSP Rijnmond
Max. 50 inschrijvingen

Tot slot neemt René van Wilgenburg, programma manager Social Return Rotterdam, jullie op donderdag mee in het rapport van de rekenkamer aangaande het WSP Rijnmond in relatie tot Social Return. Wat gaat er goed en wat kan er beter? En welke lessen kun jij hieruit trekken. In de bevestiging van deze webinar ontvang je ook een link naar het rapport van de rekenkamer.

Inschrijven kan via de volgende link:
https://forms.gle/qnCj19FPrxvUZudt6