Onder ‘IP Actueel’ nemen de Interpactianen (onze adviseurs) je mee in hun werkveld, gekoppeld aan de actualiteit.

Beste lezers,

Het is tijd voor een update vanuit het IP-front, en deze keer mag ik jullie wat vertellen. Onlangs ben ik verhuisd naar het pittoreske Duitse dorpje Haldern. Een hele mooie stap vol met nieuwe mogelijkheden, maar zoals bij elke verhuizing, kwamen er ook de nodige verrassingen om de hoek kijken.

Op 20 oktober was het dan zover, de grote verhuisdag. Eenmaal gesetteld in ons nieuwe huis, begon ons nieuwe avontuur dan eindelijk. Eén van de redenen dat we voor Haldern kozen is dat ons huis op steenworp afstand ligt van het station en er een directe verbinding is naar Arnhem ieder uur. Als iemand die gewend was alles met het OV te doen en een trein elke 10 minuten was dit even slikken, maar rijden zou het wel. Het avontuur waarop ik minder goed was voorbereid kondigde zich een dag later, op 21 oktober, aan. Ons dorpje zou worden getroffen door een 80-weken durende totale spoorwegafsluiting de komende twee jaar. Ja, je leest het goed, 80 weken geen treinverkeer!

Maar het is niet alleen het spoorwegavontuur dat mijn nieuwe leven in Duitsland kleur en uitdaging geeft. Het internet, een essentieel onderdeel van ons dagelijks (werk-)leven was nog niet in orde. Glasvezel lag al in de straat, een veelbelovend teken, maar helaas nog geen kabel naar ons huis. De vorige bewoners waren ongeveer 3x mijn leeftijd en konden nog prima uit de voeten met postduiven en rooksignalen. Maar na vier maanden van geduld en vertrouwen, hebben we vorige week eindelijk internet! Een EUREKA-moment waar ik lang op heb gewacht.

Maar laten we eerlijk zijn, het heeft allemaal zijn charmes. Ik zou mijn positief ingestelde zelf natuurlijk niet zijn als ik de voordelen er niet van in zou kunnen zien. Hier een paar positieve wendingen aan het verhaal:

  1. Ik ben een meester geworden in het spaarzaam omgaan met de MB’s van mijn telefoonabonnement.
  2. Er rijden minder treinen, ons dorpje is nu nog meer een bron van rust
  1. Er is tijd voor zelfreflectie en mindfulness wanneer de trein niet op komt dagen.
  2. Ik ben een expert geworden in het observeren van wolkenformaties en het tellen van de kasseien op het station.
  3. Mijn creatieve brein heeft zich goed kunnen ontwikkelen door dagelijks na te denken over alternatieve opties om op tijd op mijn werk te komen.
  4. Ik heb een uitstekende conditie gekregen. Wie heeft er een sportschool nodig als je dagelijkse workout bestaat uit het sprinten om de trein te halen of het teruglopen naar huis omdat de trein niet komt?
  5. Een les in geduld en zen worden. Het wachten op de trein die te laat is of het wachten op het internet dat eindelijk wordt geïnstalleerd, kan een ware oefening in geduld zijn. Maar hey, het de perfecte gelegenheid om je innerlijke zen-meester te omarmen en te leren genieten van het moment, hoe langzaam het ook voorbijgaat.

En zo gaat het leven in Duitsland verder, vol avonturen en nieuwe ontdekkingen. Hoewel het misschien niet altijd gemakkelijk is, is elke uitdaging een kans om te groeien en te leren. En wie weet wat de toekomst nog meer in petto heeft…

×

Hoi!

Klik op onderstaand contact om te chatten.

× WhatsApp