Dé plek voor alle vragen over Social Impact.

In Nederland zijn talloze organisaties actief bezig met het creëren en/of bevorderen van maatschappelijke impact. Voorheen werd dit voornamelijk gezien als een taak van publieke organisaties, maar nu hebben zowel (semi)publieke als private organisaties zich hier in rap tempo bij aangesloten. Vaak komt dit voort uit een intrinsieke maatschappelijke motivatie, maar ook factoren zoals een krappe arbeidsmarkt, verplichtingen op het gebied van SROI (Social Return on Investment) of de veelbesproken participatiewet spelen een rol.

Hoe kunnen we al deze onderwerpen nog steviger, maar vooral complementair aan elkaar maken, zodat er een toekomstbestendige aanpak ontstaat voor 2030?

Samen met een groep deskundigen op deze onderwerpen en wetenschappers op het gebied van Social Impact hebben we ons verenigd in een netwerk onder de naam ‘Inspirators Social Impact’.

Deze eerste Inspirators komen uit het hele land en vertegenwoordigen diverse sectoren, zowel de private als (semi)publieke sector, aangevuld met kennis vanuit wetenschappelijk onderzoek. We hebben het voornemen om elkaar de komende twee jaar vier keer te ontmoeten in een slagvaardige groep van maximaal 25-30 personen.

Inspireren, werken aan (actuele) vraagstukken, Social Impact én elkaar verder helpen staan centraal: we willen verder gaan dan waar anderen tot nu toe zijn gekomen. We werken naar een strategische aanpak van een mix van alle onderwerpen die onder Social Impact vallen.

Lijkt je dit interessant, wil je meer informatie of ken je iemand die zeker tot de groep ‘Inspirators Social Impact’ behoort? Neem dan contact met ons op!

    Pim

    Pim